BOOST YOURSELF
DET JAG FÖRSÖKER GÖRA FÖR ATT BOOSTA MIG SJÄLV OCH MITT SJÄLVFÖRTROENDE 
♦ ♦ ♦
 
 
Fake it till you make it
När jag känner att jag inte riktigt har självförtroendet med mig så istället för att bli mer nervös över att jag känner mig osäker så försöker jag agera SOM OM jag hade ett grymt självförtroende. Hur hade jag varit om jag hade mitt självförtroende med mig?, vad hade jag gjort?, hur hade jag sett ut?, hur hade jag betett mig? Vad hade jag haft på mig? Agera SOM OM du redan hade ett supersjälvförtroende, fake it till you make it!
 ♦
 
 
 
 
Att döda sina negativa tankar
När min hjärna börjar tänka negativa tankar, "det här kommer jag aldrig att klara av" "Varför skulle dom välja just precis mig, det finns ju tusen andra". Även där försöker jag inse att det bara är mina hjärnspöken som spelar ett spratt med mig. Det är tankar som trycker ner mig och ger mig ett sämre självförtroende, och det vill jag absolut inte ha. Då sadlar jag om och istället tänker "Jag är inte sämre än någon annan, jag kommer göra mitt absolut bästa", "Jag kommer klara detta, och vad är det värsta som skulle hända om jag inte skulle klara det."
Negativa tankar leder till fler negativa tankar, positiva tankar leder till fler positiva tankar, så enkelt är det!
 ♦
 
 
 
Fokusera på lösningar
Om man hela tiden tänker på allt man gör FEL i livet så kommer osäkerheten bara att växa. Men om man fokuserar på lösningar istället för att se saker och ting som ett problem börjar hjärnan istället fokusera på det som är positivt och där med får man en rejäl skjuts i sitt självförtroende. Om jag tror på att jag kommer att lyckas, så kommer jag också att göra det. Att fokusera på det jag är bra på, vad mina styrkor är och vad jag tycker är roligt, att sluta jämför sig med andra, för ingen kan förändra på någon annan, man kan bara förändra sig själv. Man måste utgå från sig själv och skapa positiva tankar om sig själv istället. Och att komma på vad som är viktigt för dig och mig kommer göra en motiverad. Att tro på sig själv, och arbeta sig fram mot det man verkligen vill uppnå kommer stärka ens självförtroende. 
 
 
 
Att göra något som är läskigt
Det kan vara att ringa ett läskigt samtal, hålla ett tal, eller skriva till någon man är intresserad av. När jag gör något som jag tycker är läskigt så blir jag väldigt stolt efteråt. Och ju fler gånger jag utsätter mig för läskiga saker desto lättare blir det för varje gång. Då växer mitt självförtroende, rädslan försvinner och stoltheten stiger fram. Hjärnan har äntligen insett att det inte är något livshotande som kommer att ske, det var faktiskt inte så farligt.
 
 
 
 
Att sätta mål och försöka uppnå det
Att få drömma och uppfylla en dröm, det ger mig självförtroende. En dröm, stor som liten, oavsett hur stora drömmarna är så måste man sätta upp mål för att inte ge upp för lätt eftersom drömmen ibland kan kännas för långt bort. Jag brukar skriva ner mina drömmar och även VARFÖR jag vill uppnå just den drömmen. Därefter sätter jag upp olika mål, något jag ska göra varje dag, varje vecka, beroende på hur stor min dröm är. För mig är mål väldigt viktiga, det skapar motivation och gör att drömmen kommer mig närmre. Detta får mig att må bra och jag känner mig duktig och där med stärker jag mitt självförtroende.
 ♦
 
 
Hoppas ni blev inspirerade över vad jag försöker göra för att boosta mig själv. 
PUSS!!
♥ 
Lili

Bra och viktigt inlägg, tack för att du delade med dig av dina knep!

Svar: Tack så mycket för fin feedback!!
gardny

ab

TACK för detta inlägg, så bra skrivet!! :)

Svar: Åh, TACK själv!! :)
gardny

Anonym

Tack för dina kloka ord! De hjälper i vardagen😃

Svar: Tack själv! :)
gardny

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress